Dekking Belle

Vrijdag 27 november 2020, vandaag is Belle loops geworden en gaat het bijzondere avontuur van start!
De week erop, vrijdagmiddag 4 december, wordt Belle haar progesteron voor het eerst geprikt. De uitslag gaf een waarde van 1,4 nmol/L (omgerekend naar de immulite waarde, door het te delen door 3,14, was dat 0,4 ng/mL, rond de 5/6 ng/mL is de ovulatie). Wij hadden dus nog even te gaan, dachten we… 4 dagen later, dinsdagmiddag rond 15.30 uur werd Belle weer geprikt en stond de uitslag op maar liefst 14,4 nmol/L
(4.5 ng/mL). De verwachting was dat Belle later in de avond zou gaan ovuleren, gezien de best snelle stijging, zouden wij vrijdagochtend vroeg naar Duitsland vertrekken voor de eerste dekking met Ingo.
Maar eerst de dag erop voor de laatste keer prikken om zeker te zijn van de ovulatie/stijging.
En de stijging was er! Belle stond woensdagmiddag rond 15.45 uur op 27,3 nmol/L (omgerekend 8,6 ng/mL). Met Ingo zijn eigenaren is toen afgesproken om vrijdagochtend om 09.30 uur voor de eerste keer te dekken.

Vrijdagochtend om 08.30 uur kwamen Klaus en ik met Belle aan in Moers, Duitsland.
Verderop in de buurt eerst in een parkje Belle uitgelaten en om 09.15 uur kwamen wij de oprit van Eric en Jessica Joseph opgereden. Ontzettend hartelijk werden wij ontvangen, zoals dat vanaf het eerste telefonische contact het geval was. Mijn Duits is niet echt best (en van de spanning was ik álles wat ik op school had geleerd vergeten), maar Klaus komt uit Duitsland, dus dat maakte het communiceren zeer gemakkelijk! Belle mocht los in de tuin, Ingo zat in de buitenkennel en wij gingen naar binnen om eerst wat te drinken en kletsen. Belle stond ondertussen ietwat gepikeerd bij de glazen pui te piepen en blaffen en met haar voorpoot tegen het raam aan te rammen, want WAAR WAS DE BAAS NOU GEBLEVEN?!?!
Maar ineens was het stil en waren wij Belle kwijt.. Die had Ingo gevonden en was helemaal verliefd!
Even over 09.30 uur het stel bij elkaar gelaten, eerst wat spelen voornamelijk vanuit Belle haar kant, want Ingo wist wel wat hij moest doen en wilde het klusje klaren.
Na wat pogingen even op rust, Ingo zijn buitenkennel weer in en Belle die beteuterd naast de kenneldeur stond van: Gaat iemand die deur nog open doen?!
Tijdens de rust begon het versieren weer, kont tegen de tralies en likkend en met zijn voorpoot hengelend om Belle nog dichterbij te krijgen, hadden beiden elkaar echt wel gevonden!
Belle bij ons geroepen, op hét matje (Ingo weet dat het matje ‘dekken’ betekent), en zodra die kenneldeur openging kwam Ingo VOL GAS naar Belle gerend en uiteindelijk was de eerste dekking een FEIT, ondanks de korte koppeling van een minuut of 3.

De volgende ochtend kwamen wij om 08.00 uur in het parkje in de buurt aan en om 08.30 uur waren wij bij Belle haar lover.
Belle aangelijnd weer langs het huis de achtertuin in, mevrouw wist precies waar Ingo zat en vergat even dat ik de riem nog vast had. Snel Belle losgekoppeld en in één lijn rende ze naar haar vriend toe.
Eerst weer wat drinken en kletsen binnen, terwijl de honden buiten bleven. Ik wilde nog wat filmpjes en foto’s van het verliefde stel te maken, dus bleef op de vlonder buiten zitten. In één woord: GENOTEN!!
Om even voor 09.00 uur naar buiten voor de tweede dekking, dit ging een stuk soepeler, ook Belle wist nu meer wat de bedoeling was en om 09.00 uur hebben ze 15 minuten gekoppeld staan. Wat was ik trots op mijn eerstgeboren pup!

Nu een maand geduld hebben tot de echo, hopelijk mogen Belle & Ingo ouders worden van het tweede Roxxiespark nest.
Aan hun inzet en liefde zal het niet gelegen hebben, Ik ben erg blij en tevreden met onze keuze om voor Ingo aus der Wildnis II te gaan.
Dankzij onze Bullmastiff-vriendin, Anika, is hij op ons pad gekomen.

Wij willen Eric & Jessica Joseph van Rottweilerkennel ‘Vom Cassanova’ hartelijk bedanken voor het mogen gebruiken van hun prachtige Ingo aus der Wildnis II.
Vanaf het eerste moment altijd zo vriendelijk en snel behandeld, Een goed begin van dit mooie en bijzondere avontuur!

11 & 12 december 2020 hebben de dekkingen tussen Belle & Ingo plaatsgevonden.