Informatie titerbepaling Nest 2017

10 mei 2017

Vandaag zijn de Roxxiesparkjes allemaal voor het eerst getiterd met 6 weken en 6 dagen.
Alle puppy’s hebben nog voldoende bescherming door de biest van mama Bailey, dus het advies is om over 4 weken weer te titeren.
Dan zullen de puppy’s bij hun nieuwe eigenaren zijn en is het aan hun om dit door te zetten.

7/8/9 juni 2017

Deze dagen zijn de Roxxiesparkjes allemaal voor de tweede keer getiterd met 11 weken. Alle puppy’s moesten ingeënt worden, behalve Kaya.
Helaas, doordat Kaya 1x in de week naar de hondenopvang moet en deze de titerbepaling niet accepteert, net als dat zij Kaya verplichten om ingeënt te worden voor de Ziekte van Weil en Kennelhoest, wordt Kaya aankomende week toch ingeënt voor alles.
Ik sta hier absoluut niet achter en baal er ook verschrikkelijk van.
De inenting van Kaya zal niet gaan aanslaan met deze waardes (Hepatitis en Parvo) en daardoor zal Kaya vaker getiterd en sowieso twee keer ingeënt moeten worden.
Doordat Kaya getiterd is, wéten wij nu dat zij met 6, 9 en hoogstwaarschijnlijk ook met 12 weken voldoende beschermd is. Zou Kaya volgens het standaardschema ingeënt zijn, had zij dus zeker een jaar onbeschermd rondgelopen.
Alle puppy’s worden over een maand weer getiterd om te kijken of de inentingen zijn aangeslagen.

28 juni 2017 en 5/6 juli 2017

Op 28 juni 2017 is Belle (14 weken oud) na 3 weken getiterd om te kijken of de vaccinatie is aangeslagen. Joe, Bibi, Jay-La, Bailey en Kaya zijn met 15 weken op 5/6 juli 2017 getiterd.
Helaas heeft de eigenaresse van Jazz besloten, tegen mijn advies in, dat vaccineren volgens het standaardschema het beste is voor haar pup en is zij gestopt met het titeren van Jazz.
Juist door de titeruitslagen van de zusjes en het broertje van Jazz, vind ik het een zéér onverstandige beslissing, maar wel fijn en geruststellend dat de rest van de puppymensen wel door blijven gaan met het titeren van hun pup en hier oprecht het nut van inzien!
Want het nut ervan is dat wij nu weten dat bij alle puppy’s die getiterd zijn, de Parvo niet is aangeslagen.
De meeste puppy’s zijn daarom weer ingeënt en over 1 á 2 maanden wordt dan weer getiterd om te kijken of deze vaccinatie wél is aangeslagen. Het is namelijk ook nog mogelijk dat er puppy’s immuun zijn voor de entstof.
Helaas zijn er tijdens de vorige titerronde (op de leeftijd van 11 weken) en deze titerronde (15 weken) puppy’s ingeënt met een entstof waarbij dat niet nodig was.
Kaya had deze ronde alleen de Parvo hoeven hebben en Jay-La had eigenlijk ook alleen de Parvo hoeven hebben, dan wel dat zij beter over een paar weken nogmaals getiterd had kunnen worden.
Dit vind ik zo jammer, want dit wilde ik juist voorkomen door de puppy’s te laten titeren.
Bailey is met deze titerronde bij een andere dierenartspraktijk getiterd (in Friesland) dan de vorige keer (in Noord-Holland) en de uitslag was zeer verrassend. Uit de uitslag van Bailey is gebleken dat er mógelijk iets niet helemaal goed is gegaan bij de vorige titerronde (Noord-Holland) toen zij 11 weken oud was.
De dierenarts van deze titerronde (Friesland) heeft Tannetje Koning om advies gevraagd, omdat de waardes niet logisch waren. Tannetje Koning haar verklaring was dus o.a. eerder genoemde mogelijkheid en het advies is om over 4 weken weer te titeren.
Dit betekent dus, dat Bailey de afgelopen weken mogelijk wél beschermd was voor Hepatitis en Parvo en de vaccinatie daarom niks heeft gedaan.
Het titeren is voor vele dierenartsen, en eigenaren, een leerproces en zo makkelijk nog niet.
Ik vind het heel interessant om mee te maken en te zien hoe dit zich ontwikkelt en ondanks de kleine tegenslagen waarin een aantal van mijn puppy’s onnodig zijn gevaccineerd, blijf ik nog steeds een grote voorstander van titeren!

10 en 14 augustus 2017

Joe, Belle, Bibi, Jay-La, Kaya & Bailey zijn weer getiterd en met mooie uitslagen!
Op Bailey na, waren alle puppy’s zéér goed beschermd tegen Parvo en Hondenziekte.
Jay-La en Kaya scoorde laag (1) voor Hepatitis en in overleg besproken om ze volgend jaar juni te titeren, eerder dan de rest van de puppy’s (in augustus 2018), omdat Hepatitis (bijna) niet meer voorkomt.
De eigenaren zijn uiteraard vrij om eerder te titeren en DHP te vaccineren.
Bailey zal in september 2017 weer getiterd worden om te kijken of de DHP is aangeslagen.
Ik heb nog een poging gewaagd om de eigenaresse van Jazz te overtuigen om Jazz nog 1x te laten titeren, daarbij heb ik de risico’s wederom weer uitgelegd, maar helaas.
Hierdoor is het risico heel groot dat Jazz een jaar lang onbeschermd rondloopt, omdat zij net als haar zusje, Bailey, de hoogste waardes had in het nest (5-5-1).
Bij Bailey heeft de vaccinatie pas nut gehad op de leeftijd van 19/20 weken. Jazz heeft met 15 weken de DHP gehad.
Het is wat het is en ik hoop uiteraard dat alle puppy’s van het Roxxiespark in goede gezondheid héél oud mogen worden!

Update oktober 2017:

Helaas is het één en ander even anders gelopen dan gepland.
Door meerdere factoren (de hondenopvang en hun bijzonder onredelijke beleid en het helaas treffen van tóch een verkeerde titer-dierenarts) is Kaya in twee maanden tijd maar liefst 3x ingeënt met de volledige DHP (zelfs het standaardschema geeft niet zoveel vaccinaties aan). Dit, en een antibioticakuur, heeft helaas wat vervelende gevolgen gehad en is Kaya op dit moment bezig met een ontgiftingskuurtje. Inmiddels gaat het weer de goede kant op met Kaya! Met dank aan Diane Sari (Zima dier en homeopathie), die mij ook heeft geholpen vlak na de bevalling van het nest.
Doordat Bailey half september herplaatst is, heeft de controletiter een maand later plaatsgevonden. Met de prachtige uitslag van 6-6-6, mede dankzij haar vorige eigenaren, hoeft Bailey volgend jaar pas weer terug te komen en hopelijk kunnen wij voor alle Roxxiesparkjes dan over járen vrij van vaccinaties gaan praten!

Mijn grote dank gaat uit naar de eigenaren van de Roxxiesparkjes die het nut van het titeren inzien en hiermee ook door zijn blijven gaan.
Op naar de volgende titerbepaling in 2018!!