Over ons

Mijn naam is Bianca Kemper en samen met mijn Rottweilers woon ik inmiddels net buiten Hoorn (N-H).
Het begon allemaal met Tanja, een Mechelse Herder teef. Na het overlijden van Tanja (12,5 jaar) in oktober 1998, kwam een half jaar later Fana op ons pad, nadat mijn moeder een briefje in de supermarkt zag hangen.

Fana, een kruising Rottweiler, hebben wij als herplaatser in huis gehaald toen zij 7 maanden oud was. De tienerzoons van de vorige eigenaresse wilden niet meer meehelpen met de verzorging van Fana en vanwege tijdgebrek kon de vorige eigenaresse het niet alleen. Een groot verlies voor haar, maar wij konden ons geluk niet op, wat hebben wij het getroffen met onze bijzonder lieve en makkelijke dame.
Twee maanden na het overlijden van Fana (10,5 jaar) in maart 2009 hebben wij Roxy op de leeftijd van 6 weken vanuit het nest opgehaald, omdat het bij de fokster vanwege privéomstandigheden niet meer ging.

Roxy (zonder stamboom), vernoemd naar haar moeder en de Rottweiler waar het allemaal mee begon en een deel van mijn kennelnaam van afgeleid is, was een sterke dame met karakter. Samen met mama Roxy, die wij weleens te logeren hadden, heeft onze Roxy zoveel plezier en steun mee/van gehad. 8 poten op 1 buik waren de Roxy’s. De eerste jaren is Roxy opgegroeid als ‘alleen-hond’, en met de komst van Rico moest zij de eerste maand niks van hem weten. Gelukkig is dit goed gekomen en werd de kleine man geaccepteerd als haar maatje. In augustus 2013 kwam ook nog eens Bailey erbij, dat ging het grootste gedeelte van de tijd goed, maar op de één of andere manier was het altijd bonje tussen de meiden wanneer Bailey haar winterse loopsheid had. De gunfactor tussen de meiden daalden dan tot het vriespunt. Een echte haat-liefde verhouding hadden deze dames. In 2017, met de geboorte van de eerste Roxxiesparkjes en daardoor de komst van Bibi, was Roxy ineens nóg een roedellid rijker. Een grote verandering voor haar, maar wat was zij gek op de Biebelebons. De hekkensluiter van de roedel, Isa, heeft Roxy een kleine twee maanden meegemaakt. Roxy haar gezondheid ging vanaf maart 2021 steeds meer achteruit en uiteindelijk bleek, nadat zij steeds kortademiger werd, dat longkanker de boosdoener was.
Helaas hebben wij de koningin van de roedel, 5 jaar na het overlijden van haar moeder en anderhalf jaar na het overlijden van Bailey, onze allerliefste Roxy op 01-06-2021 moeten laten gaan.
Met zoveel mooie herinneringen denken wij aan haar terug. ♥

Ik wilde altijd al graag twee honden hebben, dus na een maandenlange zoektocht en ruim een jaar op de wachtlijst gestaan te hebben, kwam in februari 2012 onze topper Rico erbij, mijn eerste eigen reu.
Rico is een lieve, sociale knuffelkont. Overal staat meneer met zijn snufferd bij, maar hij heeft ook zeker een eigen willetje. Op de leeftijd van 18 maanden heb ik Rico laten röntgenen en ontstond het idee om hem als dekreu klaar te stomen. Met wat hulp en veel tijd en energie erin gestoken te hebben is dat uiteindelijk gelukt! Een fantastische prestatie na al dat harde werken en behoorlijk wat tegenslagen voor onze kiezen gehad te hebben.
Inmiddels is Rico 11,5 jaar en doet hij het nog best goed, ondanks wat ouderdomskwaaltjes en gezondheidsklachten. In 2017 is hij vader geworden van een prachtig nest en in 2021, als kers op de taart, mocht hij zelfs ook nog opa worden. Meneer heeft af en toe nog steeds van die momenten dat hij de macho uithangt, geweldig om te zien op deze respectabele leeftijd.
Rico is altijd de lieve, sociale knuffelkont gebleven als dat hij altijd al was, gek op kinderen en kroelen. Mijn grote liefde, beste vriend en de hond waar ik zoveel van heb geleerd. ♥

In augustus 2013 kwam geheel onverwachts – en opslag verliefd dat ik op haar was – Bailey ons team versterken.
Bailey hebben wij op de leeftijd van bijna 8 maanden uit België gered bij de fokkers van haar moeder.
Een hoopje ellende was het.. Niet gesocialiseerd, heel angstig en het vertrouwen in zowel mens als dier kwijt. Bailey is waarschijnlijk toen zij 9 weken oud was de buitenkennel in verdwenen en wanneer zij er even uit mocht, naast de fysieke/mentale mishandelingen door haar vorige eigenaren, ook nog door een aantal van de andere honden in de roedel gepakt, gezien de vele littekens op haar lichaam toen wij haar ophaalden.
Met de hulp van onze grote vriend Rico, hebben wij een groot deel van dit gedrag kunnen ombuigen en een lief en dankbaar hondje ervoor teruggekregen.
In 2017 is Bailey moeder geworden van 10 prachtige puppy’s, helaas hebben 3 reutjes het (uiteindelijk) niet gered, maar gelukkig deden de overige 7 wondertjes het uitstekend! Een uiterst bijzondere gebeurtenis om mee te mogen maken en met dochter Bibi heeft Bailey nog ruim 2,5 jaar kunnen genieten van het moederschap en een vertrouwd maatje. Nadat ik Bailey in december 2017 heb laten steriliseren (een beslissing waar ik nog altijd spijt van heb), bleek nog geen jaar later ineens haar kruisband af te scheuren, met uiteindelijk als gevolg een operatie. Nog geen 10 maanden later kregen wij te horen dat Bailey lymfeklierkanker had en mocht ons meisje helaas dus niet oud worden.
Wij hebben met veel verdriet onze lieve Bailey op 06-12-2019 moeten laten gaan.
Net geen 7 jaar geworden, een zeer pijnlijk en oneerlijk verlies. ♥

Op 11 april 2016 is mijn kennelnaam “van het Roxxiespark” geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer: 269404.

Op 23 maart 2017 is mijn wens in vervulling gegaan en is het prachtige nest van Bailey & Rico geboren.
Uit dit nest heb ik Bibi aangehouden.
Bibi, uitgekozen door haar moeder, was een lief en bijna onzichtbaar pupje in het nest. Bibi bleek een kopie van haar moeder te wezen, daarom vermoedelijk ook dat mama Bailey zo naar dit pupje toe trok. Wat een eenheid waren moeder & dochter!
Helaas heeft Bibi nogal wat pech in haar leven gehad, waarbij zij op de leeftijd van 4 & 6 maanden haar hamstring heeft ingescheurd. Een jaar lang rustig aan doen met veel pijn, tegenslagen en fysio heeft Bibi de belangrijkste socialisatie grotendeels gemist. Ook heeft deze hardnekkige blessure nogal wat schade aangericht aan haar onderrug en achterpoot, en ging het in de loop van 2022 dusdanig bergafwaarts met Bibi, waardoor haar toekomst er niet heel rooskleurig uitzag.
Totdat de goudkorrel acupunctuur behandeling op ons pad kwam en Bibi 44 goudkorrels geïmplanteerd heeft gekregen in oktober 2022.
Bibi is nu ruim 6 jaar, wij zijn bijna 10 maanden verder sinds de behandeling met goudkorrels, en het gaat wonderbaarlijk goed met haar. Gelukkig krijgt Bibi hierdoor de kans, samen met haar steun en toeverlaat Isa, om net als haar papa Rico heel oud te mogen worden.

Op 11 februari 2021 is het tweede Roxxiespark-nest geboren, dankzij Belle of Bailey van het Roxxiespark en haar eigenaren.
Uit dit nest heb ik Isa aangehouden.
Isa is een lebberkontje met een eigen willetje, zij doet mij erg aan haar opa Rico denken.
Geboren in mijn handen, zette meteen een keeltje op om te laten weten dat mevrouw gearriveerd was. In het nest op 4/5 weken leeftijd kwam haar karakter sterk naar voren en stond zij veelal boven haar 4 broers.
Inmiddels is Isa bijna 2,5 jaar en is zij nog steeds een dame met een eigen willetje, wat impulsief, lomp, lief en tante Bibi haar beste vriendin/aangenomen “kind”. ♥
Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest om Isa klaar te stomen voor de fok. Het is een prachtig meisje met een goed karakter, en met o.a. uitstekende gezondheidsuitslagen zag het er veelbelovend uit om eventueel een derde generatie Roxxiesparkjes te verwelkomen in 2025.
Maar het universum besloot anders…

Ik had al wat twijfels om meerdere redenen. Zo was ik bang dat de sterke band tussen Bibi & Isa zou gaan veranderen, maar wil ik ook meer afstand nemen van het hondenwereldje.
Helaas is in september 2022, nadat zij die ochtend nog op een hondenshow had gelopen, Isa aangevallen door een Labradoodle reu. Ruim 5 maanden later was zij de pineut bij een Malamute reu. In beide gevallen had zij lichamelijke schade opgelopen, maar van de laatste aanval ook geestelijk.
Bij mij heeft dit veel losgemaakt, oftewel de welbekende druppel – en meegenomen dat het fokken zelf en het wel en wee van de puppy’s nadat zij het nest hebben verlaten al heel veel van mij vergt – dat ik de knoop heb doorgehakt om te stoppen met fokken.

Onbeschrijfelijk trots ben ik op Rico, Bibi & Isa, en uiteraard ook op Roxy, Bailey en alle Roxxiesparkjes!
Ik heb enorm veel van ze geleerd, van het titeren en meer de natuurlijke aanpak nastreven, tot aan in de omgang met mensen en proberen meer los te laten (haha).
Dankbaar voor de vaak harde en zware lessen, maar het heeft ook zeker veel positieve, leuke en onvergetelijke ervaringen opgeleverd die mij de afgelopen jaren hebben doen groeien.

Roxxiespark Rottweilers
Voor altijd diep in mijn hart!

(aangepast: 31 juli 2023).

Rico, Bibi & Isa zijn op dit moment de honden die mijn leven verrijken!

Roxy – Rico – Bibi – Bianca & Bailey

♥ Rottweilers van het Roxxiespark ♥
Isa