Titerbepaling in 2018/2019

18 juni 2018

Vandaag heeft Kaya de spits afgebeten en is zij als eerste van het nest getiterd en wat een prachtige uitslag, waardoor Kaya voor 3 jaar is afgetekend.
Bij de Informatie titerbepaling Nest 2017 is te lezen dat het vorig jaar een beetje mis was gegaan met de vaccinaties bij Kaya en gelukkig is dat helemaal goedgekomen.
Haar eigenaren hebben daardoor wel wat besluiten genomen, waar ik persoonlijk erg blij mee ben. Net als broer Joe en zusjes Belle, Bailey, Jay-La en Bibi, zal Kaya op maat gevaccineerd worden en krijgt zij de vaccinatie voor de Ziekte van Weil niet meer.
Ondanks dat de eigenaresse van zusje Jazz bij haar besluit blijft om Jazz niet te titeren, ben ik blij en dankbaar dat 6 van de 7 Roxxiesparkjes wel eerst getiterd worden alvorens er onnodige vaccinaties gezet worden.
In augustus worden er weer een aantal Roxxiesparkjes getiterd en ook papa Rico is dan aan de beurt, ik kijk er ontzettend naar uit!

8 augustus 2018

Vanmorgen waren Rico en zijn 3 dochters: Belle, Jay-La & Bibi van het Roxxiespark aan de beurt voor een titerbepaling.
Wat zaten er weer verrassende uitslagen tussen, ik vind het titeren van de honden altijd toch weer zo’n feestje, je weet gewoon niet wat je kan verwachten en tóch zit je van tevoren al scenario’s te bedenken wat de uitslag ‘vast wel zal zijn’.
Zo dacht ik dat Belle & Bibi wel goed zaten, allebei voldoende bescherming en allebei pas terugkomen in 2021. Niks bleek minder waar voor Belle.
Doordat het immuunsysteem bij puppy’s nog niet volledig is ontwikkeld, is bij haar gebleken dat de Hepatitis drastisch is gedaald het afgelopen jaar. Bibi had meer geluk!
Bij Rico dacht ik dat hij misschien wel een vaccinatie nodig had, de DHP, DP of alleen de P. Rico is in 2014 voor het laatst ingeënt met de DHP en in 2015 alleen voor de Ziekte van Weil (L4). In februari 2016 ben ik begonnen met het titeren van mijn honden en zo verschrikkelijk enthousiast en een voorstander als dat ik toen was van het titeren, dat ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds!!
Rico zijn titeruitslag was behoorlijk verrassend, had hij tweeënhalf jaar eerder een 3-3-3 gescoord voor de DHP, vanmorgen was het 6-6-5. Het kan dus zomaar zijn dat Rico zijn verdere leven niet meer ingeënt hoeft te worden.
Vaccinatiegeschiedenis van Rico: 4x DHP (waaronder op de leeftijd van 6 weken), 1x Parvo en daarnaast meerdere keren voor de Ziekte van Weil (L4). De L4 en kennelhoest laat ik sinds 2016 achterwege.
Jay-La is het afgelopen jaar gelijk gebleven, met een lage score (1) voor Hepatitis.
Zowel Jay-La als Belle, worden volgend jaar augustus wederom getiterd om te kijken wat de waardes het aankomende jaar gaan doen en dan zal ik mama Bailey ook meenemen om te laten titeren. Wij maken er over een jaar gewoon weer een gezellig uitje van!!
Nog twee Roxxiesparkjes te gaan voor een titerbepaling, spannend!!

15 augustus 2018

Vanmorgen mocht Joe van het Roxxiespark voor zijn titerbepaling en helaas, net als zusje Belle, is Joe zijn waarde voor Hepatitis gedaald naar 1. Besloten door de eigenaren om niet te vaccineren en het een jaar aan te kijken wat Joe zijn waardes gaan doen.
Het leuke daaraan is wel, dat wij volgend jaar allemaal weer samen mogen titeren en ik heb er nu alweer zin in!

24 januari 2019

Vandaag zijn Bailey van het Roxxiespark, en haar vriendinnetje Pearl, getiterd en door de mooie uitslagen, mogen zij 3 jaar wegblijven. Super!!

22 juni 2019

Vandaag zijn wij met mama Bailey, Joe – Belle & Jay-La van het Roxxiespark in Medemblik wezen titeren.
Mama Bailey had de fantastische uitslag van 6-6-3, dit was in februari 2016 nog 5-5-4. Na het nest zelfs hogere waardes en met de Hondenziekte van een 4 naar een 3 maar gegaan. Interessant!
Belle was mooi gestegen, zonder vaccinatie, met de Hepatitis. Joe ook, maar niet veel, dus over 2 jaar mag hij weer.
En Jay-La, haar Hepatitis is maar niet omhoog te krijgen, dus besloten om DHP te vaccineren en in 2020 hopelijk d.m.v. titeren wel 3 jaar ‘vrij’ krijgen.